top of page

Onze projecten

Wij hebben al aan veel bijzondere projecten mogen werken, waar wij erg trots op zijn. Onze specialisatie met het begeleiden van monumenten geeft ons een uniek voordeel. Werken aan de toekomstbestendigheid van een uniek pand, terwijl het historisch belang en de context bewaard blijven, dat is waar wij in excelleren. Hieronder een overzicht van de parels van ons werk.

MC Consultants fotoreportage-16.jpg

Highlight Project 1: Van Nelle-complex, Rotterdam

Dit unieke fabriekscomplex is een schoolvoorbeeld van de Nieuwe Zakelijke Stijl, waarbij de arbeidsomstandigheden hoog in het vaandel stonden. Daarnaast is dit complex onderdeel van de Unesco Werelderfgoedlijst, waarbij deze wordt geprezen om de voor die tijd innovatieve bouwtechnieken en gebruikte materialen. Voor het Van Nelle-complex hebben wij de NEN2767 inspectie monumentaal uitgevoerd. 

Projecten
Van Nelle-complex
Beurs van Berlage

Highlight Project 3: Noorderkerk, Hoorn

In Hoorn staat de Noorderkerk: een mooi voorbeeld van commerciële exploitatie van een prachtig pand. Tijdens de renovatie zijn de originele monumentale elementen en indeling behouden gebleven. Wij hebben hier de NEN2767 inspectie monumentaal uitgevoerd.

Noorderkerk

Highlight Project 2: Beurs van Berlage, Amsterdam

Wij zijn huisadviseur van de Beurs van Berlage. Bijzonder aan dit project is, dat zowel het inpandige alsmede het exterieur van het gebouw monumentaal is. Wij werken aan de optimalisatie van de jaarlijkse onderhoudsbudgettering en geven integraal advies voor bouwkundige aspecten. Onlangs hebben wij daar het volgende uitgevoerd: de NEN2767 inspectie monumentaal, NEN2767 inspecties en 0-opname van installaties.

Highlight Project 4: Tuschinski, Amsterdam

Deze prestigieuze bioscoop in hartje Amsterdam, met uitbundige art-deco stijl, heeft een rijke historie en een bijzonder interieur. Wij zijn gevraagd om de NEN2767 inspectie monumentaal voor hen te verzorgen.